Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eddy Zoëy noemt De Roy van Zuydewijn een mafkees

Shownieuws

Edwin de Roy van Zuydewijn is een mafkees. Dat schrijft Eddy Zoëy. In een open brief scheldt de BNN-presentator de ex-geliefde van prinses Margarita uit.

Edwin de Roy van Zuydewijn is een mafkees. Dat schrijft Eddy Zoëy op zijn website. In een open brief scheldt de BNN-presentator de ex-geliefde van prinses Margarita uit. "Van alle zotten in het land bent u met afstand de allergrootste", schrijft Zoëy. "Eigenlijk heb ik met u te doen als ik u in gevecht zie met de windmolens van Oranje."

Volgens de presentator had De Roy moeten beseffen dat zijn 'rol als aangetrouwd operetteprinsje' gespeeld was toen Margarita bekendmaakte te willen scheiden. Zoëy zegt de zoektocht van De Roy naar erkenning al jaren te volgen. "Elke keer als ik denk: gekker kan die gast het niet maken, doet u er weer een ongeloofwaardig schepje bovenop."

Zoëy verwijst daarmee naar de vermeende geheime spijkermicrofoontjes van de Rijksvoorlichtingsdienst en het kort geding over de hond van het stel. Ook noemt hij de tapes over Beatrix en niet-bestaande schikkingsvoorstellen. "In een psychiatrische inrichting zeggen ze tegen patiënten met last van een dergelijke complotwaanzin altijd: ja ja, natuurlijk meneer De Roy, en straks uw pilletje niet vergeten!"

Sinds vorige maand houdt De Roy een weblog bij, waarin hij kritiek uit op het Koninklijk Huis. Hij is verder bezig met het schrijven van een boek over de koningin en haar familie. Volgens hem zullen de onthullingen in zijn boek 'een bom onder de monarchie' leggen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen