Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pete Seeger inspireert Springsteen

Shownieuws

Bruce Springsteen heeft zich voor zijn nieuwe album laten inspireren door folkzanger Pete Seeger. 'We shall overcome. The Seeger Sessions' komt 25 april uit.

(Novum/AP) - Bruce Springsteen heeft zich voor zijn nieuwe album laten inspireren door folkzanger Pete Seeger. Het album 'We shall overcome. The Seeger Sessions' komt 25 april uit. De 86-jarige Seeger is een van de bekendste Amerikaanse folkzangers.

Op het nieuwe album van de 56-jarige Springsteen staan dertien traditionele folknummers die zijn gemaakt door Seeger of hun bekendheid danken aan zijn uitvoering. Onder meer 'Jesse James', 'John Henry', 'Jacob's ladder' en 'We shall overcome', een protestnummer tegen rassendiscriminatie, worden door Springsteen gespeeld.

Volgens 'The Boss' is het niet vreemd dat hij voor zijn eerste coveralbum voor folkmuziek heeft gekozen. "Veel van mijn eigen nummers komen voort uit de folktraditie."

Platenmaatschappij Columbia meldt dat er plannen zijn voor een korte tour door de Verenigde Staten en Europa. De data hiervoor worden later bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen