Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Supersterren worden fans bij uitreiking Oscars

Shownieuws

Reese Witherspoon veranderde backstage bij de Oscars van superster in fan toen het optreden van Dolly Parton ging beginnen. Reese is gek op countrymuziek.

(Novum/AP) - Supersterren die veranderen in fans. Zondag gebeurde het, backstage bij de uitreiking van de Oscars in Los Angeles. Reese Witherspoon, die de Oscar kreeg voor 'beste actrice' voor haar rol van June Carter in 'Walk the line', rende zo hard ze kon naar de artiestenfoyer toen ze hoorde dat het optreden van Dolly Parton ging beginnen. Witherspoon is opgeroeid in Tennessee, waar ook Parton vandaan komt.

De actrice ging vlak voor een monitor staan om mee te kijken, tot ze toestemming kreeg om aan de zijkant van het podium te staan. "Echt waar?", reageerde Reese daarop verwonderd.

Op het Oscarpodium lijkt het alsof alles strak verloopt. Achter de schermen is het een heel ander verhaal. Zo sprong acteur Ben Stiller nerveus op en neer in zijn neongroene pak en was Oscarpresentator Jon Stewart voortdurend in gesprek met zijn tekstschrijvers. Charlize Theron en Jennifer Lopez bewogen in stilte hun lippen om hun presentatietekst te oefenen.

Winnaars maken na hun winst de zogeheten 'winnerswalk'. Ze gaan dan aan de linkerkant het podium af, moeten een heel stuk achter de gordijnen langslopen, passeren een tafel met drankjes om uiteindelijk in een lift te stappen die ze naar de wachtende pers brengt.

Actrice Rachel Weisz, winnares van de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol, zag er verward uit toen ze na het in ontvangst nemen van het gouden beeldje achter de schermen kwam. "Ik sta te trippen", zei ze. "Sorry, ik ben nu even niet helemaal normaal."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen