Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oscar voor rapgroep Three 6 Mafia

Shownieuws

Three 6 Mafia heeft zondag als eerste Afro-Amerikaanse rapgroep een Oscar gewonnen voor het 'It's hard out here for a pimp' uit de film 'Hustle & flow'.

(Novum/AP) - De rappers van Three 6 Mafia hebben zondag als eerste Afro-Amerikaanse rapgroep een Oscar gewonnen. Ze wonnen het prestigieuze gouden beeldje voor het nummer 'It's hard out here for a pimp' uit de film 'Hustle & flow'.

De rappers zorgden met hun hiphopverschijning voor een frisse verschijning op het podium. Ze waren de enigen die luidruchtig, met gouden tanden en in wijde broeken en sportschoenen hun Oscar kwamen ophalen. In 2003 kreeg Eminem als eerste rapper een Oscar, voor zijn nummer 'Lose yourself' uit de film '8 mile'.

Three 6 Mafia verzorgde ook een van de drie optredens tijdens de uitreiking van de Oscars. De grootste uitdaging voor de mannen was het nummer 'It's hard out here for a pimp' zonder scheldwoorden te brengen. De groep wist desondanks een spannend optreden te geven en er was maar een keer een piep te horen tijdens de uitzending op televisie, toen een medewerker van televisiezender ABC dacht dat een van de rappers het woord 'fuck' zei. Ook in het dankwoord van groep was een keer een piep te horen omdat 'fuck' te horen zou zijn geweest.

Groepslid Jordan Juicy, ofwel Juicy J, zei achter de schermen dat hij niet kon geloven dat zijn band een Oscar had gewonnen. "Ik kon niet stilstaan. Ik moest ergens heen rennen. Dat ben ik dus ook gaan doen. Mensen dachten vast dat de politie achter me aan zat."

Behalve het optreden van Three 6 Mafia waren optredens te zien van Bird York, met een nummer uit de film 'Crash' en van Dolly Parton, met een nummer uit de film 'Transamerica'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen