Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rol van lelijk eendje confronterend voor 'Lotte'

Shownieuws

Nyncke Beeckhuizen wordt sinds haar rol van lelijk eendje in de Talpa-telenovelle 'Lotte' vaker geconfronteerd met de invloed die uiterlijk heeft.

Actrice Nyncke Beeckhuizen wordt sinds haar rol van lelijk eendje in de Talpa-telenovelle 'Lotte' vaker geconfronteerd met de invloed die uiterlijk heeft op de manier waarop mensen elkaar benaderen. Tijdens buitenopnamen begreep een groep bouwvakkers niet dat een hele filmploeg op de been was voor een onaantrekkelijk meisje als Lotte, vertelt ze maandag in Algemeen Dagblad.

Mensen vragen de actrice steeds hoe het is om als mooi iemand een lelijk meisje te spelen, terwijl ze haar eigen uiterlijk helemaal niet zo bijzonder vindt. Ze denkt de rol zelfs te hebben gekregen, omdat ze juist een grote neus en scheven tanden heeft. Toch is de transformatie tot haar personage een grote stap, vertelt ze. Lotte heeft een bril, een beugel en een vreemd kapsel. "Met name die beugel helpt", zegt Nyncke. "Dat ding zit zo in de weg. Daarmee voel je je automatisch een beetje stom en lelijk."

De eerste keer dat Beekhuyzen op de set kwam, was wennen voor haar. Omdat ze er als Lotte niet uitzag als de hoofdrolspeelster werd ze door figuranten aan de kant geduwd. "Toen wist ik dat een raar uiterlijk voor mensen soms genoeg is om over je heen te walsen." Met de serie hoopt ze jonge meiden te laten zien dat niet alles om uiterlijk draait.

De telenovelle 'Lotte', waarvan tweehonderd afleveringen staan gepland, is gebaseerd op de Colombiaanse serie 'Yo soy Betty la fea', wat zoiets betekent als 'Ik ben Betty, de lelijke'. Het verhaal van 'lelijk eendje ontpopt zich tot mooie zwaan' sloeg in Zuid-Amerika enorm aan. In Nederland is 'Lotte' nog geen hit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen