Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen toestemming voor 'Geisha' in China

Shownieuws

De Chinese regering geeft definitief geen toestemming voor de release van 'Memoires of a geisha'. In de film spelen Chinese actrices Japanse geisha's.

(Novum/AP) - De Chinese regering geeft definitief geen toestemming voor de vertoning van 'Memoires of a geisha' in het land. Dat meldt filmstudio Sony Pictures. China geeft geen reden voor het verbieden van de film, maar mogelijk vreest de regering onrust onder de bevolking, omdat Chinese actrices de Japanse geisha's spelen.

De Chinese hoofdrolspeelster Ziyi Zhang dient in de film een Japanse zakenman die in de oorlog een van de bezetters was. Met de rol maakt ze haar land te schande, vinden veel Chinezen. Een groot deel van de bevolking is nog altijd woedend over de manier waarop Japan optrad tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog.

Het niet uitkomen van 'Geisha' in China is de tweede teleurstelling die Sony deze week rond de film heeft ondervonden. De filmstudio had dinsdag Oscarnominaties in belangrijke categorieën verwacht, maar moet het doen met zes nominaties in minder aansprekende categorieën als 'beste cinematografie' en 'beste muziekscore'.

'Memoirs of a geisha' is gebaseerd op de bestseller van Arthur Golden uit 1997. Het is het verhaal over een meisje uit een vissersdorpje dat uitgroeit tot de meest gevierde geisha in Japan. Begin april gaat de film draaien in Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen