Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Strip vertelt over begin van de Fantastic Four

Shownieuws

De Fantastic Four wisten in de dagen na hun mutatie tot superhelden te ontsnappen aan een lot als proefkonijn. Dat onthult een nieuw stripverhaal.

Nieuwe onthullingen over de Fantastic Four zijn op komst. De vier stripfiguren wisten in de dagen na hun mutatie tot superhelden te ontsnappen uit de klauwen van overheidsfunctionarissen. Die wilden hen misbruiken als proefkonijnen. Amerikaanse stripliefhebbers kunnen vanaf woensdag lezen hoe dat plaatsvond in het nieuwe stripfeuilleton 'Fantastic Four: First Family'.

De eerste strip over het viertal werd in 1961 uitgegeven door Marvel Comics. Daarin is te zien hoe de raket van wetenschapper Reed Richards en zijn medewerkers terechtkomt in een kosmische wolk. Daardoor veranderen de vier ruimtereizigers in een onzichtbare vrouw, een uitrekbare man, een levende toorts en een ijzersterk monster.

In Nederland verscheen de serie aanvankelijk onder de titel 'De vier verdedigers' en vervolgens als 'Fantastic Four'. Inmiddels wordt de reeks niet meer in ons land uitgegeven. De comic, die is bedacht door Stan Lee en Jack Kirby, is vorig jaar verfilmd met onder anderen Jessica Alba. Een tweede film is op komst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen