Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film met homothema best bezocht in Zuid-Korea

Shownieuws

Hoewel het homoseksuele thema op het witte doek is beperkt tot één vluchtige zoen, is 'King and the clown' sinds zondag de best bezochte film in Zuid-Korea.

(Novum/AP) - Hoewel het homoseksuele thema op het witte doek is beperkt tot één vluchtige zoen, is 'King and the clown' sinds zondag de best bezochte film in de geschiedenis van Zuid-Korea. Bijna een kwart van de 48 miljoen inwoners trok sinds de release op 29 december naar de bioscoop om het historische liefdesdrama te zien. Dat houdt in dat 11,8 miljoen kaartjes zijn verkocht.

In 'The king and the clown' kan een gevoelige mannelijke clown niet kiezen tussen de liefde van een koning en die van een van zijn collega-clowns. Acteur Lee Jun-gi, die de clown speelt, heeft inmiddels een sterrenstatus bereikt in Zuid-Korea.

De Zuid-Koreaanse overheid schrapte homoseksualiteit in 2004 van de lijst van onaanvaardbare seksuele daden. President Roh Moo-hyun heeft de film ook gezien. Dat is in scherpe tegenstelling tot de Amerikaanse president George Bush, die onlangs op een persconferentie weigerde in te gaan op een vraag over 'Brokeback mountain'. Zijn enige reactie was dat hij de film niet heeft gezien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen