Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Drie jaar cel voor rocker Gary Glitter

Shownieuws

Gary Glitter is in Vietnam veroordeeld tot drie jaar cel, gevolgd door uitzetting. De rocker is schuldig bevonden aan het betasten van twee jonge meisjes.

(Novum/AP) - Gary Glitter is in Vietnam veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Na zijn straf wordt hij het land uitgezet. De vroegere rocker uit Groot-Brittannië is schuldig bevonden aan het betasten van twee meisjes van 10 en 11 jaar. "Ik ben onschuldig", schreeuwde Glitter door de rechtszaal toen het vonnis bekend werd.

De 61-jarige Glitter, wiens echte naam Paul Francis Gadd luidt, houdt vol dat de meisjes alleen bij hem waren voor Engelse lessen. "Ik heb niets gedaan. Het is een samenzwering." Glitter zou de meisjes hebben betast, naakt met ze hebben gedoucht en met ze in één bed hebben geslapen.

Glitter zat sinds november in voorlopige hechtenis in een gevangenis in de buurt van Vang Tau. Hij had in Vietnam een permanente verblijfsvergunning aangevraagd. In Groot-Brittannië werd hij in 1999 veroordeeld wegens het bezit van kinderporno. Hij kreeg vier maanden gevangenisstraf en kwam vrij nadat hij de helft daarvan had uitgezeten. Later vertrok hij naar Cambodja. De autoriteiten daar verklaarden hem in 2002 op niet nader toegelichte gronden tot ongewenst persoon.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen