Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Popjournaliste Hester Carvalho bekroond

Shownieuws

Hester Carvalho van NRC Handelsblad heeft de Jip Golsteijn Journalistiekprijs gewonnen. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 2.500 euro.

Hester Carvalho, journaliste van NRC Handelsblad, heeft maandag de Jip Golsteijn Journalistiekprijs gewonnen. Zij ontving de prijs, die bestaat uit een oorkonde en een 2500 euro, maandag uit handen van Jean-Paul Heck. Hij was de winnaar in 2004.

Volgens de jury maakt Carvalho 'prachtige interviews, indrukwekkende en ontwapenende reportages-van-binnenuit'. In het bijzonder wordt zij geprezen om een portret van zanger Tom Waits. "Hester Carvalho weet, in de geest van Jip Golsteijn, verhalen op te dissen waarin personages en situaties tot leven komen. Ze blijven je bij als nieuwe vrienden of bereiken je als gebeurtenissen waarvan je zegt: ik heb wat gemist."

Doel van de prijs is het tweejaarlijks bekronen van bijzondere journalistieke producties op cultureel gebied. De prijs is ingesteld na het overlijden van cultuurjournalist Jip Golsteijn op 22 februari 2002.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen