Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Clooney vreest kritische vader

Shownieuws

Uit angst voor de kritiek van zijn vader heeft Clooney zijn nieuwe film 'Good night, and good luck' eerst aan senior laten zien. Dit meldt The Daily Telegraph.

Uit angst voor de kritiek van zijn vader heeft George Clooney zijn nieuwe film 'Good night, and good luck' eerst aan Clooney senior laten zien. Dit meldt de Britse krant The Daily Telegraph. De acteur en regisseur zegt voor aanvang nerveus te zijn geweest. "Geloof me: van alle mensen die de film zien, komt de pittigste kritiek van mijn vader. Toen hij zei dat hij hem goed vond, was ik erg opgelucht."

George Clooney vergelijkt de film met de kritische televisiejournalistiek van zijn 72-jarige vader Nick. 'Good night, and good luck' vertelt het verhaal van CBS-nieuwslezer Edward Murrow, die in de jaren vijftig in de clinch lag met senator Joseph McCarthy. De senator hield een klopjacht op communisten in de film- en televisiewereld, van wie er veel in Hollywood zouden werken. Nick Clooney was fel gekant tegen het onderzoek. Hij heeft mede daarom aan de nieuwste film van zijn zoon meegewerkt.

De nu 44-jarige acteur en regisseur greep zondag in Londen naast de prijzen bij de British Academy of Film and Television Arts Awards (Bafta's). Hij was vier keer genomineerd met 'Good night, and good luck'. Clooney wist ook een nominatie voor beste bijrol in 'Syriana' niet te verzilveren.

Clooney krijgt 5 maart een herkansing bij de uitreiking van de Oscars, waar hij eveneens is genomineerd voor beste bijrol in 'Syriana'. Ook maakt hij kans op een Oscar voor beste regisseur en schrijver van 'Good night, and good luck'. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Oscars dat iemand is genomineerd als acteur en regisseur in twee verschillende films in hetzelfde jaar.

Het lijkt er niet op dat het humeur van Clooney had te lijden onder het missen van de prijzen in Londen. Bij de uitreiking van de onderscheidingen insinueerde hij volgens de filmdatabase IMDB dat Brad Pitt en Angelina Jolie in zijn huis aan het Italiaanse Comomeer gaan trouwen, terwijl de geruchten gaan dat het paar in de buurt van het meer een hotel heeft geboekt. "Zeg maar tegen jullie helikopterpiloten dat ze niet over het hotel moeten vliegen, maar over mijn huis."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen