Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Captain America wordt verfilmd

Shownieuws

Captain America komt op het witte doek. De tijd is rijp voor de patriottische superheld, zegt filmproducent Avi Arad. De film komt niet eerder uit dan in 2209.

(Novum/AP) - Na Batman, Spiderman en de Fantastic Four komt ook Captain America op het witte doek. De tijd is rijp voor de patriottische superheld, zegt filmproducent Avi Arad. "Anders dan vaak wordt gedacht, willen mensen deze manier van leven", zegt de in Israël geboren Amerikaan. "Zij willen democratie. Zij willen vrijheid. Captain America brengt ons op een hoger niveau omdat hij een tijdloze man is."

De film, die niet eerder dan in 2009 in de bioscoop komt, gaat over de afgelopen zestig jaar. Arad: "Welke wereld was beter? Die van zestig jaar geleden of die van nu?"

In 1941 werd de eerste aflevering van 'Captain America' uitgegeven. Op de cover staat de held terwijl hij Hitler neerslaat. Aan het einde van de oorlog lijkt ook een einde te komen aan de loopbaan van de in de Amerikaanse vlag gestoken stripfiguur, wanneer hij in een blok ijs wordt gevangen. Tientallen jaren later wordt hij bevrijd door de superheldengroep De Vergelders, waarvan 'Cap' vervolgens lid wordt.

In 1991 werd de eerste film over de stripheld gemaakt. Deze Amerikaans-Joegoslavische coproductie verscheen meteen op video.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen