Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice Saskia Mulder is meer dan de zus van Karen

Shownieuws

De Nederlandse actrice Saskia Mulder laat zien dat ze meer in haar mars heeft dan alleen de zus van Karen Mulder te zijn. Dit meldt Algemeen Dagblad donderdag.

De Nederlandse actrice Saskia Mulder laat zien dat ze meer in haar mars heeft dan alleen de zus van model Karen Mulder te zijn. Dit meldt Algemeen Dagblad donderdag. In een interview met de krant vertelt de actrice over haar rol in de nieuwe film 'The descent'.

De 32-jarige Mulder is van mening dat de film uniek is door de combinatie van horror, psychologie en drama. De film gaat over een groep sportieve vrouwen die in een ondergronds grottencomplex gevangen raken. De onderlinge vriendschap wordt flink op de proef gesteld.

Mulder vertelt aan het dagblad dat het in eerste instantie verschrikkelijk afzien was. "Niet alleen kreeg ik hele intensieve klimtraining met gewichten. Ik heb, denk ik, wekenlang doorgewerkt en bijna bevroren op de set doorgebracht", zegt de actrice. "Op het gegeven moment stond het huilen me nader dan het lachen."

Volgens de actrice was het harde werken meer dan de moeite waard. 'The descent' draait niet alleen om beesten en bloed. Het is eveneens een afdaling in de ziel. Wat doet angst met een mens? Wat is de impact ervan op onderlinge relaties?"

In Engeland trok de film meer dan een miljoen bezoekers. Mulder is daar trots op. "Het rode loper-gebeuren, limousines, applaus. Het lijkt enorm oppervlakkig, maar ik kan er toch van genieten. Ik beschouw het als een soort waardering." De film gaat donderdag in Nederland in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen