Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van der Lubbe moet sfeer om zich heen hebben

Shownieuws

De Dijk bestaat 25 jaar en wil nog lang muziek blijven maken. Vrijdag staat de band in 'Ahoy. In april begint de tournee langs het clubcircuit.

De Dijk bestaat 25 jaar en in die hele periode hebben de bandleden elkaar nooit achter het behang willen plakken. Integendeel, ze zijn juist goede vrienden, zegt zanger Huub van der Lubbe donderdag in Algemeen Dagblad. "Ik moet sfeer om me heen hebben, zou nooit met klootzakken in een band kunnen zitten. Dan maak ik liever wat mindere muziek. Als de pret maar blijft."

De 52-jarige zanger legt uit dat een vriendschap op het podium anders is dan een normale vriendschap. "Zo vaak met elkaar optreden maakt werk van vriendschap", zegt hij. "Dat vereist dat je elkaar ook achter de vodden zit." En dat is volgens hem precies de reden dat de band al zo lang meegaat. "We zijn al 25 jaar samen door elkaar juist wél te vertellen wat ons dwarszat."

Het afgelopen jaar won de band een Edison voor zijn hele oeuvre. "Als ze me deze prijs hebben gegeven om mijn mond te houden, zijn ze 25 jaar te vroeg", zei Van der Lubbe daarover. De band is volgens hem nog lang niet uitgespeeld. "We beginnen namelijk pas. Het wordt nog steeds leuker."

De Dijk is vrijdag te zien in Ahoy' Rotterdam. Van 6 april tot 1 juli gaat de band op tournee langs het clubcircuit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen