Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bono prijst Braziliaanse president

Shownieuws

Rockzanger Bono prijst de Braziliaanse president Da Silva om zijn inzet voor de armoedbestrijding. U2 treedt maandag en dinsdag op in Sao Paulo.

(Novum/AP) - Rockster en activist Bono heeft de Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva geprezen voor zijn bijdrage aan de armoedebestrijding. De U2-voorman zei dat het een droom is in Brazilië te zijn omdat de president zich niet alleen inzet voor de arme inwoners van zijn eigen land, maar ook voor behoeftige mensen in Afrika.

Da Silva en Bono ontmoetten elkaar zondag in het presidentiële onderkomen in Grania do Torto. Behalve over armoedebestrijding spraken de twee over het aanboren van nieuwe, milieuvriendelijke energiebronnen in het land.

De Braziliaanse overheid heeft het Hunger Zero-programma opgezet. De organisatie streeft ernaar dat elke inwoners drie maaltijden per dag kunnen nuttigen. Miljoenen families in het land lijden leven nu nog onder de armoedegrens en lijden honger.

U2 treedt maandag en dinsdag op in Sao Paulo. Het is de eerste keer sinds 1998 dat de Ierse band in Brazilië een concert geeft. Critici vinden Bono hypocriet. De kaartjes voor de concerten zijn zo duur, zeggen ze, dat sommige fans een maandsalaris hebben uitgeven om erbij te kunnen zijn.

Het was niet de eerste keer dat president Da Silva met een rockster in gesprek trad. Vorig jaar sprak hij met Lenny Kravitz, die een van zijn geliefde gitaren beschikbaar stelde voor de Hunger Zero-campagne.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen