Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anne Frank in strip met superhelden

Shownieuws

'Het Achterhuis' van Anne Frank wordt gebruikt als inspiratie voor een Amerikaanse superheldenstrip. Daarin registreert de regering alle superhelden.

'Het Achterhuis' van Anne Frank wordt gebruikt voor een Amerikaanse superheldenstrip. Het oorlogsdagboek van het Joodse meisje ondersteunt in de strip de belevenissen van een meisje met bovennatuurlijke krachten in Manhattan.

Marvel Comics geeft vanaf mei de serie 'Civil war' uit, die zeven delen beslaat. In de strip registreert de Amerikaanse regering alle superhelden en andere mensen met bijzondere gaven. Aanleiding is een gevecht tussen helden en schurken waarbij talloze omstanders omkomen. De strip is bedoeld als een politieke allegorie, zegt een van de schrijvers maandag in The New York Times. Ook de Guantanamo Bay-gevangenis krijgt een plek in het Marvel-universum.

Vanaf juni komt een andere stripreeks, 'Civil war: front line', uit. Die vertelt hetzelfde verhaal vanuit het oogpunt van twee journalisten. De ene werkt voor een linkse, alternatieve krant, de andere voor een massakrant.

In de strip treden Marvel-helden op als Captain America, IJzeren Man, Spiderman en de Fantastic Four.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen