Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bee Gees zingen voor het eerst zonder Maurice

Shownieuws

Barry en Robin Gibb van de Bee Gees hebben voor het eerst opgetreden sinds de dood van hun broer Maurice. De opbrengst gaat naar onderzoek naar diabetes.

(Novum/AP) - Barry en Robin Gibb, de twee overgebleven bandleden van de Bee Gees, hebben een liefdadigheidsconcert gegeven in Miami. Het was het eerste optreden sinds het overlijden van hun broer Maurice, de bassist en toetsenist van de band, drie jaar geleden. De opbrengst gaat naar onderzoek naar diabetes.

De Gibbs brachten zaterdag verschillende hits van de Bee Gees ten gehore, waaronder 'Stayin' alive', 'Massachusetts' en 'How deep is your love'.

Maurice Gibb, de tweelingbroer van Robin, overleed in 2003 op 53-jarige leeftijd nadat hij een spoedoperatie had ondergaan aan zijn ingewanden. Kort daarvoor was hij gereanimeerd na een hartstilstand.

De Bee Gees verkochten wereldwijd meer dan 110 miljoen albums. Hiermee staan ze op de vijfde plaats in de lijst van best verkopende artiesten tot nu toe, achter Elvis Presley, de Beatles, Michael Jackson en Paul McCartney.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen