Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Proces tegen Gary Glitter van start

Shownieuws

Het proces tegen Gary Glitter is donderdag van start gegaan. Voordat de rocker in de rechtszaal verdween, maakte hij in Vietnam het overwinningsteken.

(Novum/AP) - Het proces tegen Gary Glitter is donderdag van start gegaan. Voordat de 61-jarige rocker in de rechtszaal verdween, maakte hij met twee vingers het overwinningsteken en zei hij: "Onschuldig." Glitter droeg een pet en zonnebril toen de politie hem langs de toegestroomde journalisten leidde naar de zitting achter gesloten deuren. De voormalige glamrocker werd in een gepantserd voertuig naar de rechtszaal in de Vietnamese provincie Ba Ria-Vung Tau gebracht.

Glitter wordt ervan verdacht dat hij twee Vietnamese meisjes van 10 en 11 jaar heeft misbruikt. Hij kan worden veroordeeld tot een celstraf van maximaal zeven jaar.

De Britse omroep BBC is naar Glitters woonplaats Vung Tau gegaan om daar sfeer te proeven. "Ik herinner mij hem alleen als een man die veel rondliep met jonge meisjes", zei een winkelier. De meeste inwoners volgen de zaak volgens de BBC niet.

Glitter, wiens echte naam Paul Francis Gadd luidt, werd vorig jaar aangehouden toen hij in Ho Chi Minhstad op een vliegtuig naar Bangkok wilde stappen. Hij zit in voorlopige hechtenis in een gevangenis in de buurt van Vang Tau. In zijn vaderland Groot-Brittannië is hij in 1999 veroordeeld wegens het bezit van kinderporno.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen