Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rolling Stones gecensureerd in China

Shownieuws

De Rolling Stones mogen songs met seksueel getinte teksten niet spelen wanneer zij optreden in Sjanghai. Dat heeft het Chinese ministerie van cultuur verordend.

De Rolling Stones mogen songs met seksueel getinte teksten niet spelen wanneer zij volgende maand optreden in Sjanghai. Dat heeft het Chinese ministerie van cultuur verordend, schrijft de Britse krant Daily Mirror donderdag. De nummers 'Let's spend the night together', 'Beast of burden', 'Brown sugar' en 'Honky tonk woman' mogen niet worden gespeeld.

De Rolling Stones spelen in april voor het eerst in hun meer dan veertig jaar lange carrière in China. Drie jaar geleden werden de Stones al verwacht in Sjanghai en Peking. Ook toen was de band verordend de vier bewuste nummers niet te spelen. Door de uitbraak van de besmettelijke longziekte sars moesten die concerten worden geannuleerd.

De rockers zijn op 8 april te zien in Sjanghai's Grand Stage, meldde de organisator Emma Entertainment deze week. De prijzen van de kaarten voor het concert variëren van 32 tot 316 euro. Het optreden is nog niet bevestigd door het management van de band. Volgens de website van de Stones geeft de band op 4 april een concert in Japan en op 11 april in Australië.

De Rolling Stones zijn in China een van de meest bekende westerse acts. Een illegale versie van het laatste album 'Forty licks' ligt in het hele land in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen