Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vakjury Nationaal Songfestival bekend

Shownieuws

Onder meer Giel Beelen, Lange Frans en Jan Keizer zitten in de vakjury van het Nationaal Songfestival. Die besluit welk liedje van de artiesten het beste is.

De negen leden van de vakjury voor het Nationaal Songfestival zijn bekend. Onder anderen Giel Beelen, Lange Frans en Jan Keizer besluiten op 12 maart tijdens het Nationaal Songfestival welk liedje van de artiesten het beste is. Voorzitter is Cornald Maas.

In de vakjury zitten verder Floortje Dessing, Glennis Grace, Fiona Hering, Ron Stoeltie, Henk Temming en Tasha's World. Tijdens het Nationaal Songfestival zingen de meidengroep Treble, popgroep Behave en zangeres Maud ieder drie liedjes. De vakjury kiest van iedere artiest één liedje, dat nogmaals wordt vertolkt. De kijkers bepalen daarna via televoting en sms'en welke artiest in mei naar het Eurovisie Songfestival in Athene gaat.

De meidengroep Treble laat 'Amambanda' en 'Lama Gaia' horen. Uit de open inschrijving is 'Make your choice' van tekstschrijver en componist Jerry van der Wolf gekozen. De groep Behave speelt de eigen nummers 'Maybe tomorrow' en 'L.A. baby' en uit de open inschrijving het nummer 'Heaven knows' van Dick Kok en Gertjan Schreuder. Maud ten slotte zingt 'I'm alive (Ladida)' en 'Without your love' uit eigen repertoire en 'One more try' van Joachim Vermeulen-Windsant en Maarten ten Hove.

De vakjury is samengesteld door de NOS en Buma Cultuur, voorheen Conamus.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen