Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Loes Luca in macabere versie Sneeuwwitje

Shownieuws

"Een wrang, meeslepend verhaal." Zo omschrijft Loes Luca haar nieuwste toneelstuk Sneeuwwit. De macabere muziekproductie is gebaseerd op het bekende sprookje.

Een wrang, meeslepend verhaal. Zo omschrijft Loes Luca haar nieuwste toneelstuk Sneeuwwit. De macabere muziekproductie is gebaseerd op het bekende sprookje. In Algemeen Dagblad vertelt de 52-jarige actrice als kind al dol te zijn geweest op sprookjes. "In die verhalen gaat het over de werkelijke 'vragen des levens'. Ik hou van de symboliek die erbij hoort."

Luca speelt in het sprookje de boze stiefmoeder. Geobsedeerd door haar uiterlijk en treurend om haar overleden man weet de radeloze moeder maar één oplossing om mooi te blijven. Ze wil korte metten maken met de 'mooiste van de wereld', haar dochter Sneeuwwitje. "Overdreven bezig zijn met uiterlijk, ook daar gaat de voorstelling over. Kijk naar al die mensen die plastische chirurgie laten doen, het gaat veel te ver", zegt Luca in de krant.

De voorstelling is geregisseerd door Pieter Kramer, bekend van onder meer de film 'Ja zuster, nee zuster'. Loes Luca speelde hierin de rol van Zuster Klivia. Paul R. Kooij vertolkte in deze film de rol van boze buurman. Het trio komt voor Sneeuwwit weer samen. Kooij speelt de spiegel. Het stuk gaat 4 maart in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen