Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anna Nicole Smith vecht door om miljoenen

Shownieuws

Anna Nicole Smith is dinsdag voor het hooggerechtshof in Washington verschenen. Ze is verwikkeld in een rechtszaak om de miljoenen van haar overleden man.

(Novum/AP) - Anna Nicole Smith is dinsdag opnieuw verschenen voor het hooggerechtshof in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Het 38-jarige voormalige Playboymodel is verwikkeld in een rechtszaak om de helft van het vermogen van haar in 1995 overleden man.

Anna Nicole trouwde in 1994 als 26-jarige topless danseres met de 89-jarige steenrijke oliemagnaat J. Howard Marshall II. Een jaar later overleed Marshall en hij liet 1,3 miljard euro na. Smith vindt dat ze recht heeft op de helft van dat vermogen.

Een landelijke rechter kende Smith in 2000 394 miljoen euro toe uit de erfenis. Een zoon van Marshall liet haar in 2002 via het gerechtshof van San Fransisco uit het testament van zijn vader schrappen. Smith mocht wel geschenken ter waarde van vijf miljoen euro houden.

Het hooggerechtshof moet nu bepalen of een landelijke rechtbank mocht beslissen over het geld. Normaal gesproken beslist een staatsrechtbank over dit soort zaken. Als het hooggerechtshof besluit dat de federale rechtbank zich hierover mag uitspreken, kan Anna Nicole opnieuw de strijd aangaan voor het geld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen