Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dance Valley toch meerdaags festival

Shownieuws

Het festival Dance Valley wordt toch een meerdaags evenement, maar is verplaatst van augustus naar een weekeinde in juli.

Het festival Dance Valley wordt toch een meerdaags evenement, maar is verplaatst van augustus naar een weekeinde in juli. Woensdagochtend werd bekend dat de politie niet wilde meewerken aan een meerdaags festival. Later op de dag kreeg organisator UDC toch steun van de politie.

UDC schatte de kans woensdagochtend klein dat het festival nog kon doorgaan. "De politie geeft als reden dat ze niet genoeg mensen hebben. Dat vinden wij onacceptabel", zei woordvoerder Brian Bout. "Wij denken dat ze gewoon geen zin hebben om energie in dit festival te steken." UDC was van plan juridische stappen te ondernemen. "We hoorden pas eind januari dat de politie niet wil meewerken. We lopen tonnen aan schade op."

Bout zegt woensdagmiddag dat hij geen idee heeft waarom de politie nu wel voldoende agenten beschikbaar heeft. "We kunnen er alleen maar over speculeren. Misschien heeft de media-aandacht geholpen of is de politie ineens van gedachten veranderd. Voor ons is het in ieder geval fantastisch nieuws dat alles gewoon kan doorgaan als gepland."

Het Dance Valley Festival vindt nu plaats in het weekeinde van 14,15 en 16 juli in Spaarnwoude. De voorverkoop van de kaarten start zoals gepland op 23 maart.

De politie Kennemerland laat weten dat het klopt dat een negatief advies is uitgebracht aan de burgemeester van Velsen voor een meerdaagse editie van Dance Valley op 4, 5 en 6 augustus. De reden daarvoor is een samenloop met andere evenementen in de regio, waaronder de Masters op het circuit van Zandvoort. Volgens de politie is geen sprake van een gebrek aan politiemensen. Het gaat er volgens het korps om dat 'de veiligheid van alle bezoekers bij alle evenementen gegarandeerd moet kunnen worden'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen