Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meeste scheldwoorden in 'Crash'

Shownieuws

De film 'Crash' heeft nog voor de toekenning van de Oscars een prijs gewonnen. De voor zes gouden beeldjes genomineerde film telt de meeste scheldwoorden.

(Novum/AP) - De film 'Crash' heeft nog voor de toekenning van de Oscars een prijs gewonnen. De voor zes gouden beeldjes genomineerde film telt de meeste scheldwoorden in een voor 'beste film' genomineerde productie.

De Amerikaanse Family Media Guide, die films voor ouders recenseert, vergeleek de film met de andere genomineerde producties. Volgens de organisatie wordt in 'Crash' 182 keer gevloekt en 99 keer het woord 'fuck' gezegd. Op de tweede plaats staat de cowboyfilm 'Brokeback mountain', waarin 92 keer wordt gescholden en derde is de film 'Munich', waarin 22 keer een scheldwoord wordt gebezigd.

'Crash' gaat over spanningen tussen verschillende etnische bevolkingsgroepen in Los Angeles. De film is ook onder meer genomineerd voor 'beste script' en 'beste regisseur'.

Family Media Guide houdt ook bij hoe vaak seks, godslastering, geweld en tabak in films voorkomen. In de film 'Platoon' komt godslastering het vaakst voor. In de productie over de oorlog in Vietnam is 329 keer godslastering geteld. Met 208 keer staat 'The deer hunter' op de tweede plaats, een film die eveneens over de oorlog in Vietnam gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen