Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sjoerd Pleijsier in film over diamantroof

Shownieuws

Sjoerd Pleijsier heeft een rol in de nieuwe Nederlandse film 'Dennis P.', het waargebeurde verhaal over een grote diamantroof. De opnamen beginnen deze maand.

Sjoerd Pleijsier heeft een rol in de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Dennis P.', het waargebeurde verhaal over een grote diamantroof. Ook Inger van Heijst en Leslie de Gruyter zijn toegevoegd aan de cast. Regisseur Pieter Kuijpers begint over twee weken met de opnamen van de speelfilm.

Dennis P. wordt ervan verdacht in 2001 voor twintig miljoen gulden (ruim negen miljoen euro) aan diamanten te hebben gestolen. Met een magnetrondoos gevuld met edelstenen zou hij de deur van zijn werkgever Gassan Diamonds in Amsterdam zijn uitgelopen. Een klopjacht volgde en P. werd in Mexico gearresteerd.

In de film ligt de nadruk op zijn tragische achtergrond en de mogelijke aanleiding van de roof. Met de opbrengst zou hij het hart hebben willen veroveren van een prostituee. De rol van P. is voor Edo Brunner, bekend uit 'Rozegeur & Wodka Lime' en uit 'Ja zuster, nee zuster'. De prostituee Tiffany wordt gespeeld door Nadja Hüpscher. Zij was eerder te zien in 'Simon' en 'Rent a friend'.

De 52-jarige Pleijsier, onder meer bekend van zijn rol als Siem Stokvis in de televisieserie 'Toen was geluk heel gewoon', speelt de stiefvader van Tiffany. De Vlaardinger was verder onder meer te zien in de films 'De zwarte ruiter' (1983) en 'In de schaduw van de overwinning' (1986).

Inger van Heijst was te zien in de speelfilm 'Het verboden bacchanaal' (1981) van Wim Verstappen. Later speelde ze de rol van Jeanne Dekker in 'Goede tijden, slechte tijden' en Fie Hardebol in 'Goudkust'. De in België geboren Leslie de Gruyter speelde zijn eerste hoofdrol in 'De potloodmoorden' (1982) van Guy Lee Thys. Ook had hij bijrollen in tv-series als 'Windkracht 10' en 'Unit 13'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen