Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrienden George Michael bezorgd over drugsgebruik

Shownieuws

Vrienden van George Michael hebben de Britse popster gesmeekt iets te doen aan zijn cannabisverslaving. De zanger vindt hun zorgen niet nodig.

Vrienden van George Michael hebben de Britse popster gesmeekt iets te doen aan zijn cannabisverslaving. De zanger vindt hun zorgen niet nodig. Dat schrijft de Britse krant The Mirror. Hij zou de adviezen om zich te laten opnemen in een afkickkliniek negeren.

De 42-jarige popster is zaterdagnacht in Londen gearresteerd op verdenking van drugsbezit. Het was zijn eigen 'domme schuld', zegt hij. "Zoals gewoonlijk", schrijft hij in een maandag verschenen verklaring. Daarin geeft hij toe dat hij softdrugs bij zich had.

De vrienden van de zanger zijn bang dat zijn drugsgebruik hem in de weg staat tijdens zijn tournee, waaraan hij binnenkort begint. Ook komt een nieuw album van hem uit. Een anonieme bron zou tegen de Britse krant hebben gezegd dat de drugs een te grote rol in het leven van George Michael spelen. "Het gaat ten koste van zijn concentratie. Hij moet stoppen met zoveel roken. Het zou beter zijn als hij de wiet gewoon helemaal liet liggen en zichzelf laat nakijken."

Michael werd zaterdag aangehouden nadat de politie een telefoontje kreeg van een voorbijganger. Die had de zanger bij Hyde Park ineengezakt over het stuur van zijn auto zien liggen. Michael werd naar het politiebureau gebracht en daarna op borgtocht vrijgelaten. Volgende maand moet hij zich voor de rechter verantwoorden.

Michael werd in 1963 in Londen geboren als Georgios Kyriacos Panayiotou. In de jaren tachtig vormde hij met schoolvriend Andrew Ridgley het duo Wham!. Ze scoorden hits met nummers als 'Wake me up before you go go' en 'Last Christmas'. Van zijn eerste soloalbum 'Faith' uit 1988 zijn meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. In 1998 werd Michael gearresteerd nadat hij door een undercoveragent was betrapt op onzedelijk gedrag in een openbaar toilet in Los Angeles. In het nummer 'Outside' maakte hij later toespelingen op dit voorval.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen