Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Advocaat Gary Glitter ziet het somber in

Shownieuws

Het wordt lastig Gary Glitter vrij te krijgen, zegt zijn advocaat. De rocker wordt verdacht van ontucht met Vietnamese meisjes. De rechtszaak begint donderdag.

Het wordt 'heel moeilijk' om de 61-jarige rocker Gary Glitter vrij te krijgen. Dat heeft zijn advocaat Le Thanh Kinh woensdag verklaard. Glitter wordt ervan verdacht seksueel getinte handelingen te hebben verricht met twee Vietnamese meisjes van 10 en 11 jaar. Hij kan worden veroordeeld tot een celstraf van maximaal zeven jaar. De rechtszaak begint donderdag. Waarschijnlijk wordt de zaak achter gesloten deuren behandeld omdat er minderjarigen bij betrokken zijn, die mogelijk worden gehoord. Volgens de wet in Vietnam is de uitspraak wel openbaar.

"Hij heeft geen misdaad begaan", zegt zijn advocaat. "Ik doe mijn best om hem te verdedigen, maar het wordt heel moeilijk." Volgens de advocaat ziet Glitter de meisjes als zijn kleindochters. Ze zouden bij hem thuis zijn geweest voor Engelse lessen. Glitter heeft toegegeven dat het 11-jarige meisje bij hem op de kamer sliep, omdat ze bang zou zijn geweest voor spoken.

Glitter, wiens echte naam Paul Francis Gadd luidt, werd vorig jaar aangehouden toen hij in Ho Chi Minhstad aan boord wilde gaan van een vliegtuig naar Bangkok. Hij zit in voorlopige hechtenis in een gevangenis in de buurt van Vang Tau.

Glitter had in Vietnam een permanente verblijfsvergunning aangevraagd. In zijn vaderland Groot-Brittannië werd hij in 1999 veroordeeld wegens het bezit van kinderporno. Hij kreeg vier maanden gevangenisstraf en kwam vrij nadat hij de helft daarvan had uitgezeten. Later vertrok hij naar Cambodja, waar de autoriteiten hem in 2002 op niet nader toegelichte gronden tot ongewenst persoon verklaarden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen