Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anny Schilder bij BZN niet welkom op podium

Shownieuws

Tijdens de afscheidstournee van BZN mag Anny Schilder niet zingen. Dat schrijft Jan Keizer op zijn website. "Dit is de afscheidstournee van de huidige band."

Tijdens de afscheidstournee van BZN mag Anny Schilder niet meezingen. Dat schrijft zanger Jan Keizer op zijn website. "Dit is de afscheidstournee van de huidige band", verklaart hij. Het zou tegenover Carola Smit, de huidige zangeres bij de band, raar zijn als BZN weer met Anny gaat optreden, vindt Keizer.

Anny Schilder stopte 22 jaar geleden bij BZN. Keizer verklaarde eerder in een interview dat hij het een goed idee vindt als Anny Schilder langskomt bij de afscheidstournee. Op zijn site laat hij weten dat het daar ook bij moet blijven. Ze is welkom, maar niet op het podium. Ze zal een 'mooi plaatsje' krijgen in de zaal, naast wat andere bekende mensen. "Ik hoop dat ze komt, dan drinken we nog 'n lekker glaasje wijn en halen we nog wat leuke herinneringen op."

Anny Schilder zou na het ontvangen van de boodschap naar haar huis in Spanje zijn vertrokken. Dat schrijft De Telegraaf woensdag. "Ik ben helemaal klaar met alle aandacht. Heb er een hekel aan dat alles via de media wordt gespeeld", staat in de krant. "BZN is echt heel kinderachtig bezig. Ik heb er in ieder geval een naar gevoel bij."

BZN werd in 1966 opgericht. De band houdt er volgend jaar in juni mee op. Het initiatief om te stoppen kwam van Jan Keizer, die zich in 1969 als drummer bij de groep aansloot. Vijf jaar later werd hij de zanger van de groep. BZN scoorde 54 hits, waarvan er 22 in de toptien terechtkwamen. De nummers 'Mon amour' en 'Pearlydumm' bereikten de eerste plaats. In oktober begint de band aan zijn afscheidstournee. 'The final tour' loopt tot juni volgend jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen