Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Curry: Weekend brengt mijn dochter in gevaar

Shownieuws

Adam Curry vindt dat Weekend zijn dochter in gevaar heeft gebracht. Het blad publiceerde een artikel waarin de naam van de school van Christina wordt genoemd.

Adam Curry vindt dat het weekblad Weekend zijn dochter Christina in gevaar heeft gebracht. Dat zei hij dinsdag in RTL Boulevard. Het blad publiceerde onlangs een artikel waarin de naam van de school van Christina wordt genoemd. Curry vindt dat Weekend-hoofdredacteur Mark van der Linden per direct ontslagen moet worden.

Bij het artikel was een foto geplaatst afkomstig uit een fotoalbum van de familie op internet. Voor gebruik van de foto had betaald moeten worden, vindt Curry. Hij stelt dat Weekend zijn auteursrecht heeft geschonden en eist een rectificatie en tienduizend euro schadevergoeding.

Van der Linden reageerde in het programma op de aantijgingen door te stellen dat Curry en zijn vrouw Patricia Paay uit zijn op twee dingen: geld en publiciteit. "Ik heb het kind niet in gevaar gebracht, het is hooguit een gevaar dat ze zulke ouders heeft", zei hij. Van der Linden zei dat hij best had willen betalen voor de foto, maar dat Curry een te hoog bedrag vroeg. Ook stelde hij dat het door de hoge resolutie van de foto leek alsof deze gewoon gebruikt mocht worden door de media.

Dinsdag diende een kort geding in de zaak. De rechter doet op 9 maart uitspraak. Beide partijen denken dan gelijk te krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen