Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daniël Boissevain en Jan Rot in 'Doe Maar'

Shownieuws

Daniël Boissevain en Jan Rot spelen de mannelijke hoofdrollen in de musical 'Doe Maar'. Lenette van Dongen en Kim-Lian van der Meij spelen daarin ook mee.

Daniël Boissevain en Jan Rot nemen de mannelijke hoofdrollen in de musical 'Doe Maar' voor hun rekening. Dat meldt theaterproducent V&V Entertainment dinsdag. Eerder werd al bekend dat Lenette van Dongen en Kim-Lian van der Meij zijn aangetrokken voor het stuk over de populaire band uit de jaren tachtig.

Producent Albert Verlinde denkt dat Boissevain en Rot 'prima passen' in de tijdsgeest van Doe Maar. "Jan omdat hij zelf in de hitlijsten was terug te vinden en Danïël bewees het voor ons bij de auditie", zegt hij in een verklaring. Hij wijst erop dat Boissevain de rol van Herman Brood speelt in de verfilming van diens leven en zodoende ervaring heeft in het spelen van een muzikant. De film 'Wild romance' gaat eind dit jaar in première.

Doe Maar-muzikanten Henny Vrienten en Ernst Jansz zijn betrokken bij de totstandkoming van het project. Ze zorgen ervoor dat de band op het toneel authentiek en als een echte groep klinkt. De voorstelling wordt geregisseerd door Jos Thie.

De première staat gepland voor 28 januari volgend jaar in Tilburg. Dat is 25 jaar na de eerste nummer 1-hit van Doe Maar, 'De bom'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen