Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mariah Carey probeert het nog eens op witte doek

Shownieuws

Mariah Carey gaat opnieuw proberen door te breken als actrice. De 35-jarige zangeres heeft een rol in 'Tennessee', een film over een familiecrisis.

Mariah Carey gaat opnieuw proberen door te breken als actrice. De 35-jarige zangeres heeft een rol in 'Tennessee', een film over een familiecrisis. Dat schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety. De filmcarrière van Carey bleef tot nu toe beperkt tot rollen in 'Glitter' (2001) en 'Wisegirls' (2002). Geen van de films werd een succes, maar vooral Glitter kreeg slechte kritieken.

'Tennessee' wordt dit voorjaar opgenomen in de Amerikaanse staten New Mexico en Tennessee. Carey speelt een serveerster die met haar twee broers haar vader gaat zoeken. Ze willen hem ervan overtuigen dat hij moet helpen met het redden van de jongste broer, die aan leukemie lijdt.

De regie van 'Tennessee' is in handen van Aaron Woodley, bekend van 'Rhinoceros eyes'. De productie is voor rekening van Lee Daniels ('Monster's ball'). Daniels heeft Carey de rol gegeven, omdat haar cd 'The emancipation of Mimi' een van de bestverkochte albums van vorig jaar was. "Ik heb Glitter nooit gezien, maar ik vond haar goed acteren in de andere film. Omdat het personage in deze film ook van een gemengde afkomst is en daardoor met allerlei zaken worstelt, dacht ik dat zij perfect was", verklaart hij.

Mariah Carey was ooit een van de bestverkopende artiesten en is hard bezig met een comeback. Tijdens de uitreiking van de Grammy Awards eerder deze maand viel ze na zestien jaar weer in de prijzen. De zangeres was acht keer genomineerd en won drie Grammy's, waaronder die voor 'beste r&b-album'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen