Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Katholieken razend om Maria in 'South Park'

Shownieuws

Rooms-katholieken in Nieuw-Zeeland is gevraagd de zender TV3 te boycotten. Deze wil een aflevering van 'South Park' uitzenden over een bloedende Maria.

(Novum/AP) - Op de Nieuw-Zeelandse televisiezender TV3 is binnenkort een aflevering te zien van de Amerikaanse animatieserie 'South Park' over een bloedend beeld van de maagd Maria. Zeven bisschoppen vinden dit zo 'weerzinwekkend en smakeloos' dat ze alle rooms-katholieken in het land zondag middels een brief hebben opgeroepen de zender en al zijn adverteerders te boycotten.

In de aflevering, getiteld 'Bloody Mary', denken de inwoners van South Park dat ze met een groot wonder van doen hebben. Een animatie van paus Benedictus XVI helpt ze uit de droom door te stellen dat Maria gewoon ongesteld is.

Rick Friesen van TV3 snapt dat het programma voor sommige mensen beledigend is. Zij kunnen volgens hem beter niet kijken. Reden om de aflevering niet uit te zenden ziet hij niet. Eerder deze maand maakte TV3 wel zijn excuses aan moslims na een uitzending waarin de Deense spotprenten van de profeet Mohammed waren te zien.

De minister-president van Nieuw-Zeeland, Helen Clark, laat weten de aflevering niet te hebben gezien, maar dat het volgens haar 'misselijkmakend' klinkt. Eerder protesteerden conservatieve katholieken in de Verenigde Staten al tegen de aflevering van 'South Park'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen