Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger William Cowsill overleden

Shownieuws

Zanger William 'Billy' Cowsill is op 58-jarige leeftijd overleden in het Canadese Calgary. Cowsill was de leadzanger van de Amerikaanse band The Cowsills.

(Novum/AP) - Zanger William 'Billy' Cowsill is op 58-jarige leeftijd overleden in het Canadese Calgary. Cowsill was leadzanger van de band The Cowsills, waarop de televisieserie 'The Partridge family' is gebaseerd. De exacte oorzaak van zijn dood is nog niet vastgesteld.

Cowsill leed onder meer aan longemfyseem en botontkalking. Ook was de zanger aan het herstellen na een rugoperatie. De afgelopen maanden verslechterde zijn gezondheid.

The Cowsills bestonden uit vier broers. De Amerikaanse band had tussen 1967 en 1970 een aantal hits, waaronder 'The rain, the park and other things' en 'Hair'. De band was ook het gezicht van een reclamecampagne voor melk. In 1965 ging de band uit elkaar. William, de oudste broer, verhuisde naar Canada.

Dat William Cowsill is overleden, werd bekend tijdens een herdenkingsdienst die voor zijn broer Barry werd gehouden. Hij verdronk door de orkaan Katrina.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen