Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Brokeback mountain' grote winnaar Britse Academy Awards

Shownieuws

'Brokeback mountain' is de grote winnaar geworden van de Britse Academy Film Awards. De film over twee verliefde cowboys kwam als beste uit de bus.

(Novum/AP) - De homoromance 'Brokeback mountain' is de grote winnaar geworden van de Britse Academy Film Awards. De film over twee verliefde cowboys kwam als beste uit de bus en ook regisseur Ang Lee werd onderscheiden. Acteur Jake Gyllenhaal, die een van de cowboys speelt, won de prijs voor de beste bijrol. Ten slotte werden Larry McMurtry en Diana Ossana onderscheiden voor het aanpassen van het scenario van 'Brokeback mountain'.

Gyllenhaal zei dat 'Brokeback mountain', dat voor een film met een homoseksueel verhaal opzienbarend veel commercieel succes heeft geboekt, in sociaal opzicht nog meer voor hem betekent dan in artistiek opzicht. Hij zei dat er veel mensen naar hem toe waren gekomen om hem te bedanken dat de film is gemaakt. 'Brokeback mountain' heeft acht Oscar-nominaties in de wacht gesleept. De meest prestigieuze filmonderscheidingen ter wereld worden op 5 maart uitgereikt.

Philip Seymour Hoffman werd gekozen tot beste acteur voor zijn rol als Truman Capote in de film 'Capote'. Beste actrice werd Reese Witherspoon. Ze speelde de vrouw van Johnny Cash in 'Walk the line'. De beste vrouwelijke bijrol ging naar Thandie Newton voor haar rol in 'Crash', over racisme in het hedendaagse Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen