Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoofdrol Bardem in Garcia Marquez-verfilming

Shownieuws

Javier Bardem speelt de hoofdrol in de verfilming van 'Liefde in tijden van cholera' van Garcia Marquez. Eerder was hij te zien in 'Before night falls'.

De Spaanse acteur Javier Bardem speelt de hoofdrol in de verfilming van de roman 'Liefde in tijden van cholera' van de Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez. Dat meldt Hollywoodreporter. De roman gaat over liefde, eenzaamheid en ouderdom en vertelt het verhaal van een man die zijn hele leven blijft wachten op zijn grote liefde.

De 36-jarige Bardem is een telg uit een beroemde Spaanse acteursfamilie. In 2000 brak hij internationaal door met de film 'Before night falls'. Daarin speelde hij de vervolgde Cubaanse schrijver Reinaldo Arenas. Hij sleepte met de rol verschillende prijzen en een Oscarnominatie in de wacht. Verder was de acteur te zien in films als 'Jamón, jamón', 'The sea inside' en 'Mar adentro'.

De 78-jarige Garcia Marquez, die in 1982 de Nobelprijs voor de literatuur kreeg voor zijn roman 'Honderd jaar eenzaamheid', weigerde lang het boek te laten verfilmen. Uiteindelijk tekende hij toch een miljoenendeal met de Amerikaanse filmstudio New Line.

Mike Newell, de regisseur van 'Four weddings and a funeral' en 'Donnie Brasco', heeft de leiding over het project. Het script is geschreven door Ronald Harwood, die eerder een Oscar won voor zijn scenario van 'The pianist'. De opnamen gaan later dit jaar van start, waarschijnlijk op locaties in Midden- en Zuid-Amerika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen