Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The constant gardener' getipt als winnaar Bafta's

Shownieuws

'The constant gardener' wordt getipt als de winnaar van de Bafta Awards. Dat zijn de belangrijkste Britse filmprijzen, die zondag in Londen worden uitgereikt.

(Novum/AP) - 'The constant gardener' wordt getipt als de grote winnaar van de British Academy of Film and Television Arts (Bafta) Awards, die zondag in Londen worden uitgereikt. De Bafta's zijn de belangrijkste Britse filmprijzen. 'The constant gardener' is tien keer genomineerd, onder meer voor beste film. Verder maakt hoofdrolspeler Ralph Fiennes kans op de titel 'beste acteur' en wordt Rachel Weisz mogelijk uitgeroepen tot beste actrice.

De film van regisseur Fernando Meirelles is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John le Carré. Weisz speelt een activiste die in Kenia wordt vermoord. Haar man, gespeeld door Fiennes, gaat op zoek naar de moordenaars.

De Britse thriller neemt het in de categorie 'beste film' op tegen Ang Lee's cowboy-liefdesverhaal 'Brokeback mountain' en het rassendrama 'Crash'. Beide films zijn genomineerd in negen categorieën. Ook 'Capote' en George Clooney's 'Good night, and good luck' dingen mee naar de prijs voor beste film.

De uitreiking is zondagavond te zien op BBC One. De Bafta's worden gezien als graadmeter voor de Oscars. 'The constant gardener' sleepte vier Oscarnominaties in de wacht, waaronder die voor beste vrouwelijke bijrol voor Weisz. Zij mocht voor de rol eerder al een Golden Globe mee naar huis nemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen