Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Gary Glitter in Engeland voor de rechter'

Shownieuws

Gary Glitter moet mogelijk in Groot-Brittannië voor de rechter verschijnen. De Britse autoriteiten zouden een nieuw onderzoek naar hem zijn gestart.

Gary Glitter moet mogelijk in Groot-Brittannië voor de rechter verschijnen. De Britse autoriteiten zouden een nieuw onderzoek naar hem zijn gestart. De voormalige glamrocker zit momenteel vast in Vietnam, waar hij ontucht zou hebben gepleegd met twee minderjarige meisjes. Volgende week moet hij zich voor de Vietnamese rechter verantwoorden.

Volgens de Britse krant Evening Standard zijn twee Britse agenten naar het Aziatische land gereisd om nieuw bewijsmateriaal te verzamelen. Zij zouden vooral geïnteresseerd zijn in de laptop van Glitter, wiens echte naam Paul Francis Gadd is. The Sun schrijft zaterdag dat de Britse autoriteiten willen voorkomen dat Glitter na een paar maanden cel vlucht naar een ander land. Indien Glitter schuldig wordt bevonden, kan hij worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie tot zeven jaar. Een door The Sun geciteerde politieagent vreest echter dat Glitter snel weer vrij rondloopt.

Vorige maand werd de 61-jarige zanger in Vietnam formeel in staat van beschuldiging gesteld voor ontucht met twee minderjarige meisjes. Hij was gearresteerd op verdenking van het hebben van seks met minderjarigen. Dat laatste valt volgens de aanklagers niet hard te maken.

Glitter had in Vietnam een permanente verblijfsvergunning aangevraagd. In zijn vaderland Groot-Brittannië werd hij in 1999 veroordeeld wegens het bezit van kinderporno. Hij kreeg vier maanden gevangenisstraf en kwam vrij nadat hij de helft van zijn straf had uitgezeten. Later vertrok hij naar Cambodja, waar de autoriteiten hem in 2002 op niet nader toegelichte gronden tot ongewenst persoon verklaarden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen