Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roberto Benigni heeft nachtmerries over Irak

Shownieuws

De Italiaanse filmmaker en Oscarwinnaar Roberto Benigni heeft nachtmerries over Irak. Hij is heeft er zijn laatste film 'La tigre e la neve' opgenomen.

De Italiaanse filmmaker en Oscarwinnaar Roberto Benigni heeft nachtmerries over Irak. Dat zei hij in een interview met het Britse persbureau Reuters. Hij is zoveel met de oorlog in het land bezig dat hij er zijn laatste film 'La tigre e la neve' heeft opgenomen.

Benigni is momenteel in Berlijn voor de internationale première van de film, die in Italië al te zien is. 'La tigre e la neve' vertelt het verhaal van de Italiaanse dichter Attilio die verliefd is op een schrijfster. Zij vertrekt naar Bagdad om een biografie te schrijven over een beroemde Iraakse dichter. Als Attilio het bericht krijgt dat zijn geliefde gewond is geraakt, reist hij naar Bagdad om haar te redden.

Het is niet de eerste keer dat Benigni een film maakt over liefde en oorlog. Hij is ook verantwoordelijk voor 'La vita è bella'. Deze film werd in 1999 onderscheiden met drie Oscars, waaronder die voor beste mannelijke hoofdrol. Die wordt door Benigni zelf vertolkt. In de nieuwe film neemt hij de hoofdrol opnieuw voor zijn rekening. In beide producties speelt zijn echtgenote Nicoletta Braschi de vrouwelijke hoofdrol.

De 53-jarige filmmaker noemt de oorlog in Irak 'een verschrikking' die door zijn hoofd blijft spoken. "Deze oorlog komt nu al jaren terug in mijn dromen, in mijn nachtmerries", zegt hij. "Het is vooral een onbegrijpelijke oorlog." De regisseur zegt dat mensen onverschillig zijn geworden doordat ze vertrouwd zijn geraakt met het geweld in Irak. Benigni denkt wel dat hij een commercieel risico heeft genomen met het controversiële karakter van de film. "Het kiezen van een onderwerp zoals dit is gevaarlijk. Je moet moedig zijn om het toch te doen, en daar ben ik erg trots op."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen