Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bus Ray Charles gedoneerd aan universiteit

Shownieuws

De tourbus die muzieklegende Ray Charles vervoerde, is gedoneerd aan het Morehouse College in het Amerikaanse Atlanta. De bus wordt daar een bezienswaardigheid.

(Novum/AP) - De bus die muzieklegende Ray Charles vervoerde tijdens zijn tours, wordt door de Ray Charles Foundation gedoneerd aan het Morehouse College in het Amerikaanse Atlanta. De bus, ook wel 'midnight-blue' genoemd, wordt een bezienswaardigheid op de universiteit. Ook wordt het voertuig wellicht gebruikt voor uitstapjes.

Het Morehouse College is een universiteit voor zwarte mannen. Onder anderen mensenrechtenactivist Martin Luther King bezocht de opleiding. Ray Charles, die in 2004 op 74-jarige leeftijd overleed aan leverkanker, ontving in 2001 een eretitel van de school.

De bus is uitgerust met 35 stoelen, vier televisies en een keuken. Volgens oud-manager van de overleden muzikant Joe Adams is Morehouse College de plaats waar Charles zijn bus zou willen zien. Het voertuig wordt geplaatst naast de plek waar al een collectie van Charles' gedenkwaardigheden staat. Volgens directeur Walter Massey van het Morehouse College zal de bus studenten motiveren die graag muzikant willen worden.

Adams en Charles doneerden ieder 840 duizend euro aan de universiteit om een nieuw muziekcentrum op te richten en studenten een beurs aan te bieden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen