Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twee miljoen mensen verwacht bij Stones in Rio

Shownieuws

Rio de Janeiro verwacht zaterdag bijna twee miljoen mensen bij een gratis concert van de Rolling Stones. De band speelt op het strand van Copacabana.

(Novum/AP) - De Braziliaanse stad Rio de Janeiro verwacht zaterdag bijna twee miljoen mensen bij een gratis concert van de Rolling Stones. De rockband doet tijdens de tournee 'A bigger bang' het strand van Copacabana aan. De stad draait op voor de kosten, rond 600.000 euro.

Er wordt veel aandacht besteed aan de beveiliging. Eerder deze maand overleden drie mensen in Sao Paulo toen zij onder de voet werden gelopen bij een signeersessie van de Mexicaanse band RBD. Er raakten 38 mensen gewond. Ook is er kritiek op het feit dat het concert een week voor carnaval plaatsvindt. Rio trekt elk jaar miljoenen mensen tijdens dit evenement.

Volgens de autoriteiten hebben ze alles onder controle. Ongeveer tienduizend agenten moeten alles in goede banen leiden. Zij worden bijgestaan door zeshonderd brandweermannen, stadswachten en strandwachten.

Het is de derde keer dat de Stones Brazilië aandoen. Het is de eerste keer dat ze een gratis concert geven in een land waar weinig mensen genoeg geld hebben voor een kaartje voor hun show. Fans uit het hele land zijn onderweg naar Rio. Volgens burgemeester Cesar Maia komen er ook toeristen uit omringende landen, zoals Chili.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen