Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechtszaak Boy George opnieuw uitgesteld

Shownieuws

De rechtszaak tegen Boy George is opnieuw uitgesteld. De Engelse zanger wordt verdacht van drugsbezit. Hij moet nu op 8 maart voor de rechtbank verschijnen.

(Novum/AP) - Het proces tegen Boy George wegens drugsbezit is opnieuw uitgesteld. De advocaat van de zanger heeft meer tijd nodig om de verdediging voor te bereiden. De Engelse zanger, die in de jaren tachtig bekend werd met de band Culture Club, moet nu op 8 maart voor een Amerikaanse rechtbank verschijnen. In december werd de rechtszaak uitgesteld, omdat de zanger in Engeland zat.

George was woensdag aanwezig in de rechtbank in New York. Na een kort overleg tussen de aanklager en de advocaat van de zanger besloot de rechter tot uitstel van de zaak. Na afloop vroeg een journalist of hij onschuldig was, waarop hij kortweg 'ja' antwoordde. Zijn advocaat zegt tegen de BBC dat de zanger de beschuldiging blijft aanvechten.

Boy George kreeg op 7 oktober politie over de vloer van zijn appartement in Manhattan, nadat hij het Amerikaanse alarmnummer 911 had gebeld. De 44-jarige zanger dacht dat iemand aan het inbreken was. De gearriveerde agenten troffen in de woning geen inbreker aan, maar vonden wel cocaïne in de woning van de popster. Als George schuldig wordt bevonden, hangt hem een gevangenisstraf van vijfenhalf jaar boven het hoofd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen