Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boodschap 'Brokeback': leven is niet voor mietjes

Shownieuws

Het leven is niet voor watjes. Dat is volgens scenarioschrijver Larry McMurtry de boodschap van zijn film 'Brokeback mountain', over twee homoseksuele cowboys.

(Novum/AP) - Het leven is niet voor watjes. Dat is volgens scenarioschrijver Larry McMurtry de boodschap van zijn film 'Brokeback mountain'. De film, over twee cowboys die een liefdesrelatie krijgen, is acht keer genomineerd voor een Oscar.

Volgens McMurtry heeft de film geen verborgen agenda of politieke boodschap. "De enige boodschap is dat het leven niet voor mietjes is", zegt McMurtry in een interview met de Amerikaanse zender CBS.

Volgens de 69-jarige schrijver is in het leven kracht nodig, omdat liefde niet eenvoudig is. "Liefde is niet makkelijk als je haar vindt en het is niet makkelijk als je haar niet vindt", zegt McMurtry. "Zelfs als je haar wel vindt, is het niet makkelijk als het niets wordt. De kern is dat de sterkste overleeft. Niet iedereen is sterk."

In 1972 werd McMurtry genomineerd voor het schrijven van het script voor 'The last picture show', een verfilming van zijn gelijknamige boek. In 1986 won de schrijver de Pulitzerprijs voor zijn boek 'Lonesome dove'. Twee weken geleden won McMurtry samen met Diana Ossana een Writers Guild Award voor hun bewerking van het korte verhaal, waarop het scenario van 'Brokeback mountain' is gebaseerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen