Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Seymour Hoffman dankt succes aan afkicken

Shownieuws

De voor een Oscar genomineerde Amerikaanse acteur Philip Seymour Hoffman zou nooit zo ver zijn gekomen als hij niet was afgekickt. Dat zegt hij in interview.

(Novum/AP) - De voor een Oscar genomineerde Amerikaanse acteur Philip Seymour Hoffman zou nooit zo ver zijn gekomen als hij niet was afgekickt. Dat zegt hij in interview met het Amerikaanse televisieprogramma '60 minutes'. Het vraaggesprek wordt zondag uitgezonden in de Verenigde Staten.

De 38-jarige acteur vertelt dat hij na zijn studie aan de toneelschool van New York werd opgeslokt door het 'snelle stadsleven'. "Alcohol en drugs waren alles voor me", zegt hij. "Ik gebruikte alles wat ik voor handen kreeg." Hij kwam snel tot inkeer. "Ik ben afgekickt toen ik 22 was", vertelt hij. "Ik vreesde voor mijn leven."

Hoffman brak in 1992 door met zijn rol in 'Scent of a woman'. De laatste jaren is hij onder meer te zien geweest in 'Boogie nights' en 'Cold mountain'. De acteur is blij dat hij beroemd is geworden toen hij van zijn verslavingen af was. "Ik houd mijn hart vast voor de jonge acteurs die op hun negentiende opeens mooi, rijk en beroemd zijn", zegt hij. "Ik zou het niet aankunnen."

Hoffman werd eerder genomineerd voor een Oscar voor zijn rol als Truman Capote in de film 'Capote'. Voor die rol won hij een Golden Globe.

De Oscars worden op 5 maart in Los Angeles uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen