Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Noord-Holland krijgt eigen regiosoap

Shownieuws

RTV Noord-Holland wil een regiosoap maken. De opnamen voor de serie, met als werktitel 'De oude polder en de nieuwe tijd', zouden deze zomer kunnen beginnen.

RTV Noord-Holland wil een eigen regiosoap maken. De regionale zender in Noord-Holland laat op dit moment de haalbaarheid onderzoeken. De opnamen voor de serie, met als werktitel 'De oude polder en de nieuwe tijd', zouden deze zomer kunnen beginnen. Tot die tijd moeten de Noord-Hollanders het doen met een soap over Twente. 'Van jonge leu en oale groond' is vanaf zaterdag te zien bij de regionale omroep.

De dramaserie rond de Twentse familie Wildspieker werd op TV Oost door bijna driehonderdduizend mensen bekeken. De dvd-versie wordt goed verkocht. RTV Noord-Holland heeft alle dertig afleveringen voor 75 duizend euro aangekocht.

Voor de soap over Noord-Holland is Johan Nijenhuis (Costa) aangetrokken als regisseur. Gerrit Mollema uit Bergen (Baantjer) schreef een samenvatting van de eerste twee afleveringen, die volgend jaar in januari te zien zijn. Het verhaal speelt zich af in het fictieve dorpje Grafthorn, op het platteland. Daar speelt de kwestie of de polder onder water moet komen te staan. Ook Amsterdam krijgt een plek in het verhaal.

RTV Noord-Holland schat in dat voor een serie van zeventien of 24 afleveringen een miljoen euro nodig is. Op dit moment wordt gezocht naar sponsors om de financiering rond te krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen