Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kunstrijdster Kwan wordt gezicht van Disney

Shownieuws

De Amerikaanse kunstschaatsster Michelle Kwan wordt het gezicht van Walt Disney. Kwan wordt onder meer ingezet in reclamecampagnes van het bedrijf.

De Amerikaanse kunstschaatsster Michelle Kwan wordt het gezicht van Walt Disney. Dat laat het Amerikaanse entertainmentbedrijf weten. Kwan wordt onder meer ingezet in reclamecampagnes van het bedrijf. Verder verschijnt ze in Disney-programma's en op Disney-evenementen. De financiële details van het meerjarige contract zijn niet naar buiten gebracht.

De 25-jarige kunstrijdster heeft vaker met The Walt Disney Company te maken gehad. Het bedrijf gaf onder meer haar fictieve boekenserie 'Michelle Kwan presenteert schaatsdromen' uit. Ook schaatste ze de hoofdrol in de tv-special die is gebaseerd op de muziek van de Disney-tekenfilm 'Mulan'.

Kwan is vijfvoudig wereldkampioen en negenvoudig Amerikaans kampioen kunstrijden. Vorige week trok ze zich vanwege een liesblessure terug uit de Olympische Winterspelen in Turijn. Daarmee viel de droom van Kwan om een gouden medaille te winnen in duigen. Acht jaar geleden greep Kwan net naast het goud in Nagano. In 2002 moest ze genoegen nemen met brons in Salt Lake City.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen