Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rockband Live op nieuw festival in Rotterdam

Shownieuws

De rockband Live geeft een extra concert in Nederland. De band treedt 1 juli op tijdens het nieuwe festival Ahoy' Open Air, in en rond de hal in Rotterdam.

De Amerikaanse rockband Live geeft in de zomer een extra concert in Nederland. De band treedt op 1 juli op tijdens het nieuwe festival Ahoy' Open Air, in en rond de hal in Rotterdam. Het festival is een initiatief van concertorganisator The Alternative, in samenwerking met Ahoy' en de gemeente Rotterdam. De kaartverkoop begint vrijdag.

De rockband is deze zomer in Nederland voor concerten in Paradiso en in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Onder de fans ging het gerucht gaat dat Live een extra optreden zou geven op een festival. Zanger Ed Kowalczyk zou dat tijdens een interview hebben gezegd. "Sindsdien worden we door fans bestookt met telefoontjes", vertelt een woordvoerder van de organisatie. "Eigenlijk wilden we het nog niet bekendmaken, maar het is uitgelekt."

Het festival in Rotterdam bestaat uit twee delen. 'Part I' is 's middags in en rond Ahoy'. De hoofdact is Live, waarvan in april de nieuwe cd 'Songs from black mountain' verschijnt. James Brown is de hoofdact van 'Part II', de afterparty in Ahoy'. Overdag kunnen 25 duizend bezoekers naar het festival komen. Voor de afterparty zijn tienduizend kaarten beschikbaar. Later wordt bekend welke optredens nog meer plaatsvinden.

Ahoy' Open Air deelt de faciliteiten, zoals podia, lichtinstallaties en toiletten, met het gratis Rotterdam Metropolis Festival, dat een dag later plaatsvindt.

Live werd opgericht in 1989 in het Amerikaanse York, in de staat Pennsylvania. Oorspronkelijk heette de band First Aid. In 1991 werd de naam veranderd in Live. Inmiddels zijn zes albums van de band verschenen. De grote doorbraak van de groep kwam met het nummer 'I alone' in 1995.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen