Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Nieuw boek Van Royen niet autobiografisch'

Shownieuws

Het nieuwe boek van Heleen van Royen, over een moeder die vlucht, is niet autobiografisch. 'Ik verschuil mij juist ín mijn gezin", vertelt de schrijfster.

Het nieuwe boek van Heleen van Royen is niet autobiografisch. 'De ontsnapping' gaat over een moeder die halsoverkop naar Portugal vertrekt en de 40-jarige schrijfster is zelf ook naar dat land verhuisd, maar daar eindigt de overeenkomst. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag.

De hoofdpersoon uit het boek laat man en kinderen achter. "Als ik schrijf gebruik ik natuurlijk altijd ingrediënten uit mijn eigen leven. Maar mijn familie verlaten? Nooit! Ik verschuil mij juist in mijn gezin", zegt Van Royen.

De schrijfster is in de zomer 'stiekem' samen met haar kinderen naar Portugal verhuisd. De verhuizing was het idee van haar echtgenoot, SBS6-presentator Ton Van Royen. Hij pendelt tussen Nederland en Portugal. Heleen vertrekt over twee weken, na de signeertour voor haar boek, weer naar Portugal. De familie woonde tot de zomer in Almere.

Het schrijversdebuut 'De gelukkige huisvrouw' van Heleen van Royen was een verkoopsucces. Ook haar tweede boek 'Godin van de jacht' is goed ontvangen. De schrijfster baarde twee jaar geleden opzien met een column. Ze schreef dat de Amsterdamse wethouder Rob Oudkerk prostituees bezocht en cocaïne gebruikte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen