Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Professionele bendes achter roof instrumenten'

Shownieuws

Achter de diefstallen van muziekapparatuur zitten professionele bendes. Zij hebben het vooral voorzien op artiesten die met hun kostbare spullen op pad zijn.

Achter de diefstallen van muziekapparatuur en -instrumenten zitten professionele bendes. De daders hebben het voorzien op bands en artiesten die met hun kostbare spullen op pad zijn. De buit zou naar het vroegere Oostblok gaan. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag.

Vooral de 'vintage-instrumenten', vaak afkomstig uit de zestiger jaren, zouden razend populair zijn. Dieven worden op pad gestuurd met speciale 'zoekopdrachten', schrijft het ochtendblad.

Deze week werd de bus gestolen van de twee bands Hank the Knife and The Jets en The Roosters. 'Hank the Knife', de gitarist Henk Bruysten, is onder meer een zeldzame zessnarige bas kwijt. Met dit instrument produceerde hij het typische geluid op de hit 'Guitar king'. De band zou voor tienduizenden euro's zijn gedupeerd. De bus was goed beveiligd, vertelt drummer Alan Macfarlane in de krant. "Maar ze hebben 'm toch meegekregen. Er zijn nu twee opties: ze hadden het eigenlijk op de bus voorzien en wisten niet wat erin zat, of de spullen zijn al richting het vroegere Oostblok."

Diefstal van instrumenten en apparatuur is een groot probleem, weet redacteur Sebastiaan Schelfhout van Musicmaker, een vakblad voor muzikanten. "Bands vormen een kwetsbare groep omdat ze met hun kostbare spullen op pad zijn." Precieze cijfers zijn niet bekend. De muziekbranche zou te specifiek zijn voor justitie om er een speciaal aandachtspunt van te maken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen