Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Metalfestival Wâldrock wil het gezellig houden

Shownieuws

Wâldrock in Burgum heeft dit jaar het grootste metalfestival van Nederland, maar is niet van plan ongebreideld te groeien. “Het moet wel gezellig blijven."

Het Friese Wâldrock in Burgum heeft dit jaar het grootste metalfestival van Nederland, maar is niet van plan ongebreideld te groeien. “Het moet wel gezellig blijven”, vindt organisator Kees Koudstaal. “Voor de vaste bezoekers en voor de vrijwilligers.”

Vorig jaar trok het Friese festival 6500 bezoekers. “Dat is te weinig”, vertelt Koudstaal. “We zijn een vrijwilligersorganisatie, dus als we nog zo’n jaar zouden hebben, zou dat het laatste jaar zijn.”

Dynamo Open Air heeft dit jaar opnieuw geen goede locatie kunnen vinden en Fields of Rock slaat een jaartje over, bij een gebrek aan geschikte bands. Dat kan de redding zijn voor Wâldrock.

Twee jaar geleden kwamen 12.500 bezoekers op het muziekfestival af. De grootste act was toen Iron Maiden. Dit jaar mikt de organisatie op ongeveer achtduizend bezoekers, zegt Koudstaal. “We hebben vijfduizend vaste bezoekers. Mensen die toch wel komen, wat er ook gebeurt. Achtduizend is net genoeg om het leuk te houden.”

De eerste namen voor Wâldrock zijn vastgelegd. Op 1 juli spelen onder meer Soulfly, Y&T, Deicide en Motörhead.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen