Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britse undercoverjournalist opgepakt

Shownieuws

Een journalist van The Daily Mirror is opgepakt toen hij solliciteerde naar een baan op Buckingham Palace. Hij wilde de strenge veiligheidsprocedures testen.

Een journalist van de Britse krant The Daily Mirror is opgepakt nadat hij onder een valse naam solliciteerde naar een baan op Buckingham Palace, het paleis van de Britse konigin. Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

De 25-jarige Robert Stansfield is vrijdag aangehouden, nadat zijn gegevens waren nagetrokken door de Britse veiligheidsdienst. Hij is op borgtocht vrijgelaten.

De journalist wilde de strenge veiligheidsprocedures testen die gelden voor het bemachtigen van een baan op de residentie van koningin Elizabeth. Volgens de krant deed hij dat op een 'legitieme journalistieke manier'.

De selectieprocedures zijn aangescherpt in 2003. Toen lukte het een journalist van The Daily Mirror door te dringen tot de hofhouding van de koningin. De krant publiceerde destijds onder meer foto's van de woonvertrekken van de koninklijke familie.

Vorige maand werd een verslaggeefster van het Britse weekblad News Of The World opgepakt nadat ze undercover had gesolliciteerd naar een baan in het paleis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen